maanantai 27. elokuuta 2012

22+

Raskausviikot vaihtui kyllä jo ihan muutama päivä sitten mutta tässä nyt on ollut menoja niin en ole ennättänyt blogiin kirjoittaa. Lauantaina olin esimerkiksi Heinämasut -09 mökkireissulla ja pakko kyllä sanoa että niin hauskaa minulla ei ole ollutkaan aikoihin! Nauroimme,saunoimme,juoruilimme,lauloimme,söimme. Ihana ilmakin meitä helli.
Vauva säikäytti minut pysyttelemällä hiljaa. Ei oikein meinannut millään liikkua ja sitten ummetus iski ja vessakäynnin yhteydessä tuli taas sitä kirkasta limatulpan tapaista klimppiä. Se vähän mietitytti. Kuitenkaan ei supistanut paitsi muutamien harjoitussupistusten verran ja ei ollut kipuja,joten en huolestunut niin paljon.
Illalla kuitenkin alkoi potkutella niin että eräs ystävätär pääsi tuntemaan potkut.

Maha kasvaa aivan mielettömän nopeaa tahtia. Tuntuu että viikkoja olisi 32 eikä 22 kun maha on jo kohtuullisen iso! Ja matkakin lähenee ja jännitys senkuin tiivistyy! Täytyy vain käydä hakemassa se ihanat äitiyshousut! :)

Tässä sikiön kehitysvaiheista tällä vikolla:

Sikiön paino: 450 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 19 cm
Koko pituus: 27 cm
Tämän viikon alussa sikiö on 20 viikkoa vanha. Kulmakarvat ja hiukset tulevat selvemmin esille ja sikiö liikuttelee silmiään useammin. Nämä silmänliikkeet voi nähdä ultraäänessä. Nyt untuvakarvoitus peittää koko kehon, mutta sitä on eniten pään ympärillä, kaulassa ja kasvoissa.
Jalat alkavat lähestyä lopullista pituuttaan suhteessa kehoon ja sekä käsien että jalkojen lihakset voimistuvat, jolloin myös liikkeet ovat voimakkaampia. Samanaikaisesti jatkuu luurangon rustojen kehitys luiksi.Puolustusjärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt, mutta auttaa suojaamaan pientä kehoa infektioita vastaan. Pojilla kivekset alkavat laskeutua kohti kivespusseja.



23.raskausviikko




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti