torstai 19. heinäkuuta 2012

17+0

Taas uusi viikko poksuu ja sen kunniaksi tulin muistelleeksi kaikkea eroa mitä tässä raskaudessa on olut edellisiin nähden. Tästä raskaudesta närästi alussa, aiemmista ei ole närästänyt. Myös pahoinvointi ja yökkäily on kestänyt todella pitkään kun edellisillä kierroksilla ensimmäisellä kerralla se loppui rv 8 ja toisesta ei ollut lainkaan. 
Tällä kertaa olen ollut hissunkissun raskaudestani vielä. Ihmisillä on niin paljon ennakkoluuloja ja ilkeitä ilmauksia että olen halunnut vain nauttia itse raskausajasta nyt kun siihen tottui ja se tuntui itsestä hyvältä. Eikai siitä voi ihmistä syyttääkkään? Aiemmin olen facebookissa hehkuttanut jo ennen ensimmäistä ultraa. Tällä kertaa olen osannut arvostaa jokaista hetkeä raskaudessani ihan erilaisella tavalla. Jokainen potku,jokainen kolotus,jokainen lisäkilo ja jokainen kiristävä housunnappi. Tällä kertaa on pelotanut np ultra ja sikiöseulonnat ja vastavuoroisesti pelottaa taas paljon 3viikon päästä oleva rakenne ultra. Tällä kertaa pelottaa se että jos se meidän pieni ihmeemme otettaisiinkin meiltä pois? Miten siitä selviäisi? Ajatuskin tuntuu mahdottomalta. Mutta eräs kanssaodottaja kuin joutui sairaalaan ennenaikaisuuden riskin vuoksi ne pelot taas hiipi mieleen. Mitä jos kaikki ei mene hyvin? Toivon voimia toverini perheelle ja pidän peukkuja varmasti loppuun saakka! 
Nyt on vauva potkiakin alkanut kunnolla! Tuntuu ihan selviä muksaisuja! :) <3 MEinaa sydän sulaa ja hymy pyrkii huulille joka kerta kuin yksikin potku tuntuu :) Kummaa että tästä yllätysodotuksesta tuli ihan omalla tavalla erikoisensa joka vaalia sitten lopulta. Ehkä olinkin tähän kuin tehty? 

Tässä vauvan kehitysvaiheesta

Sikiön paino: 180 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 12 cm 
Koko pituus: 17 cm 

Lapsi 

Lapsi jatkaa kasvuaan ja kehittymistään, mutta vähän hitaammalla vauhdilla. Lapsen lihakset kasvoissa ovat jo kehittyneet, ja lapsi voi siristää silmiään ja tehdä muita ilmeitä. 

Nyt silmissä voi jo erottaa merkkejä silmäripsistä. Lapsen silmien verkkokalvot reagoivat jo valoon, vaikka silmäluomet pysyvät kiinni. Kehon peittävässä karvoituksessa ei ole pigmenttiä, joten karvoitus on täysin vaalea. 

Luut jatkavat kehittymistä, ja vastasyntyneellä vauvalla on 300 luuta. Jotkut näistä luista kasvavat vanhetessa yhteen: aikuisilla on noin 206 luuta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti