torstai 12. heinäkuuta 2012

16+0 Kivut ja niiden syy

 Tänään vaihtui iloisesti kipujen kera raskausviikot. Nyt on sitten tasan 16+0 <3
Vatsa kivut eivät anna millää periksi ja aamulla ihmettelin miehelle että "en ymmärrä miksei tämä kipu lakkaa,en jaksa enää näitä kipuja! Mun kroppa pettää niin tässä raskaudessa..."
aamu alkoi suihkulla ja grammasella panadolilla ,että kykenin jäämään lasten kanssa kotiin kun mies lähti töihin.

Nin. klo 10.30 puhelin soi. Katsoin että oli -09 alkuinen numero niin arvasin että joku virallinen puhelu olisi luvassa. Vastasin ja selvisi hyvin nopeasti että se on lääkäri Jorvin naistentautien poliklinikalta. Oi ei. Huonoja uutisia ihan varmasti ,sillä muuten eivät olisi soittaneet.
Selvisi että minulla on kohdunkaulassa tulehdus joka aiheuttaa kamalat kivut. Se on voinut olla jo jonkun aikaa mutta nyt vasta alkanut oirehtia kunnolla ja sitä ei voi kuin hoitaa aika vahvoilla antibiooteilla pois. Mukava lääkäri sanoi että voin hakea lääkkeet synnytysvastaanotosta jo tänään.

Mikä tuuri? Se tulehdus on voinut olla jo pitkään ja olen laittanut oireet hiivan,virtsatie infektion tms piikkiin ja nyt raskauden. Jos en olisi tullut raskaaksi ehkäisystä huolimatta ja jos ei olisi tullut "kuukautisia" olisin testannut aiemmin ja päätynyt ehkä toiseen ratkaisuun ja en olisi välittänyt kivuista ja tilanne olisi voinut mennä todella pahaksi. Sen sijaan olin autuaan tietämätön raskaudesta ja kun sain tietää en edes voinut kuvitella enään mitään muuta ratkaisua ja päädyimme pitämään lapsen. Tämä taas johti siihen että reagoin kipuun lopulta helpommin ,sillä pelkäsin vauvan puolesta ja näin ollen tämäkin saatiin hoidettua. Aikamoinen onni.

No antibioottien jälkeen ei paljon tarvinnut kärsiä enään ummetuksesta,mutta kivuilta ei päästy mihinkään... :/ Kivut voi jatkua vielä pitkäänkin mutta vauva kuulemma ei kärsi tulehduksesta kun sen nyt hoitaa. hoitamattomana ennenaikaisen riski olisi ollut.

Potkuja on alkanut tulla nyt enemmän ja enemmän ja ne ihan tuntuvat jo selvästi! Mahakin kasvaa kovaa kyytiä. Tässä on muutamat odotuskuvat mitkä tyttäreni kummitäti otti. :) Hyvää kesää kaikille!


16+0
16+0


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti