sunnuntai 18. marraskuuta 2012

34+ Mitä lapset ajattelevat vauvasta?

Nyt vihdoin uskalsin laittaa vauvan pienen pienet vaatteet kaappiin. Makuuhuone on siivottu ja järjestelty pientä pinnasänkyä varten. Katselin noita luokattoman pieniä vauvan vaatteita lähes kyynelsilmin. Voi että,pian se vauva on täällä. 
Olo on erikoinen. Toisaalta ajatus tuntuu jännittävältä,mahan pohjaa kutkuttavan ihanalta. Toisaalta taas ylitsepääsemättömän pelottavalta. Miten kaikki lutviutuu? Sitten olo on taas yhtäkkiä varma ja tyyni. Tietenkin kaikki sujuu hyvin. 

Olen ollut huolissani miten Esikoiseni ja kuopukseni ottavat vauvan vastaan. Mitähän he meinaavat vauvasta? Kaverilleni syntyi pienen pieni tyttö 15.11. Kävimme katsomassa ystäväni pientä "raakista" sairaalassa,kun vauvalla oli ikää vain reilun päivän verran. Omien lasteni reaktio yllätti myös minut täysin. Meidän vilkas esikoinen, rauhoittui heti kun vauvan näki. Hän katsoi hellästi pientä vauvaa,silitti ja paijaili ja näytti siltä että olisi voinut katsella sitä pientä ihmettä ikuisuuden. Olisi kovasti halunnut lukea kirjaa vauvalle ja oli tosi tarkkana ettei siskonsa vajaa 2v pääse vauvaan koskemaan yhtään liian kovakouraisesti ja muistutti ettei saa huutaa tai vauva voi säikähtää. 
Kuopus sitten oli sitä mieltä että äitin sylissä olisi pitänyt olla hän,eikä vauva ja että turhaa sitä on kattella kun se vaan on :D Tiedämme siis että hänen kanssaan voi mustasukkaisuus purkaus olla kovakin. Mutta Esikoinen on niin valmis isosiskoksi uudelleen kun vain voi olla <3 Asia helpotti minun mieltäni paljon.

Esikoisemme on kyllä odotellut jo pitkään pikkuveljen tai siskon tuloa. On kovasti kyselly että koska vauva syntyy,tuleeko se pian, saako antaa vauvalle lahjoja ja niin edelleen. :) On ihanaa seurata kuinka innolla odottaa reilu 3 vuotias pientä sisarta. :) '
Sänky vauvalle



2 kommenttia:

  1. Toi on aivan ihana vauvansänky! :) toivottavasti kuopus sopeutuu nopeasti uuteen perheenjäseneen. Itse olin hieman alle 2-vuotiaana ilmoittanut pikkusiskon syntyessä, että äiti voi jättää sen sairaalaan :D Mutta sopeuduin kuulemma nopeasti. Meitä lapsia tulikin lopulta 6, ja jokainen kuopus on onneksi vuorollaan sopeutunut hyvin aina seuraavaan vauvaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihana sänky! Enkä voisi parempaa vauvalle saada <3 Meillä tuo 3 vuotias on kovasti toivonut pikkuveljeä ja sanoi että jos se on tyttö niin me voitais antaa se vaikka hänen tädilleen eli minun siskolleni ,koska hänellä on vain kaksi poikaa ja me voitais sitten hankkia uus vauva :D

      Poista