tiistai 16. lokakuuta 2012

29+0, neuvola ja synnytyksen pohdintaa.

Reilu viikko sitten meille iski pieni epidemian kaltainen virus. Enterorokko. Olin kuullut toki että enterorokko on ihan kamala tauti ,mutten silti odottanut noin kamalaa mitä tuli. Esikoisella oli suu niin kipeä ettei voinut syödä mitään moneen päivään,hän kun oli parempi ja kellot käsissä ja jaloissa oli ilmestyneet,nousi kuume kuopukselle. Kuopus sai 40 asteen kuumeen ja yli 400 rakkoa ja kohtuullisen vähän suu oireita. Nyt kun lapset on paremmassa kunnossa, perheen isäntä sai eilen 40 asteen kuumeen. Eikö tämä ikinä lopu? Viikon valvoneena vuoron perään jotain hyysänneenä alkaa voimat olee kohtuullisen lopussa. Toivottavasti tämä ei tule enään ikinä takaisin.

Kun synnytys alkaa epäilemättä lähestyä,on alkanut mielessäni selvitä kuva synnytyksestäni. Haluan synnyttää rauhallisin mielin. Haluan tuntea miten kehoni toimii ja haluan tehdä töitä sen kanssa. Luonto ohjaa,minä teen työn. En halua draamaa,en kiljumista. Haluan seesteisyyttä ja rauhallisuutta. Lopulta vaihtoehdoksi nousi eräs kiinnostava ratkaisu: hypnosynnytys.

"HypnoSynnytys on lempeä ja luonnonläheinen synnytysmetodi tai - filosofia, jonka avulla sekä äiti että isä voivat käydä läpi palkitsevan ja stressittömän synnytyskokemuksen, jonka kulkuun he itse vaikuttavat merkittävällä tavalla." - Bebesinfo.fi

Lisää hypnosynnytyksestä voi lukea täältä: 
http://www.luonnollinensynnytys.com/ .
Näin ollen rohkaistuin ja laitoin Jaana Cowasjille sähköpostia. Vastausta odotellessa.
Palaan siis varmasti aiheeseen myöhemmin.

Neuvolassa tänään 29+5 Oli taas jälleen neuvolan tädillä hankaluuksiä löytää kunnon sykettä vauvalta. Meidän vauva todisti jälleen olevansa melkoinen macgyver ja taikoi itsensä aina doplerin alta pois jonnekin "nkäymättömiin". Neuvolan tätiä alkoi jo naurattaa ja hänkin totesi että "aika ilmiömäinen vauva tämä kyllä,ei ole koskaan muiden vauvojen kanssa olut näin vaikeaakun tämän teidän liukkaan kaverin!" Tarjontakin oli vaikea,oikeastaan melkein mahdoton määrittää tästä syystä.
Apuun pyydettiin naapurihuoneesta kolleega joka sitten lopulta oli ovelampi ja piti toisella kädellä iukan vauvasta "kiinni" ettei päässyt helposti karkuun ja näin vauva pisti potkien näpeille minkä ehti. Lopulta saatiin hienosti syke pitkäksi aikaa kuulumaan. :)

Olin ollut huolissani ,koska vauva ei ollut liikkunut ,joten selvisi ainakin nyt että ainakaan ei ole hätää. On potkinut tänään muutenkin niin kovaa ,ettei hiljaisuudesta ole taas tietokaan. :) <3 Vauvan koko myös askarrutti ,mutta sf-mitta oli painunut taas käyrällä alemmaksi eikä kasvu ollut niin hurjaa verrattuna viime kertaan niin nyt sf-mitta on sama kuin oli kuopuksesta. Jännityksellä seuraten,minkä kokoinen vauva sieltä on tulossa. Rt:hen lopulta selvisi vauvan tarjonta ja matalalle laskeutunut. Jospa siis pysyisi näin. :)

Neuvolakuulumiset kaikkineen siis kuitenkin olivat:
RR                                106/62
Hemppa:                     124
Tarjonta:                    RT
Pissa                          -/-
Painon muutos/vko: +480g
Sf-Mitta                      26cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti